Română  English  Français  Italiano  Español  Deutsch  Русский  Čeština  български  Suomi  Ελληνικά  Nederlands  Svenska  Shqip  Hrvatski  Македонски  Japanese  Korean  Khmer  tiếng Việt  Wikang Filipino

Terenul de fotbal este la fel de important ca și jucătorii. Dar ce anume este ceea ce face terenul de fotbal perfect? Există un anumit tip de iarbă care face ca gazonul să fie atât de special? Este totul natural sau există ceva mai mult produs pe terenul pe care îl joacă fotbaliștii? Asociațiile de fotbal au reguli privind tipul de iarbă care este acceptabil pentru utilizare, în timpul jocurilor profesioniste. Una dintre primele reguli, așa de evidente, declară ca iarba trebuie să fie verde. În regulamentul englez al FA se afirmă: "Câmpul de joc trebuie să fie în întregime natural sau, dacă regulile concurenței permit, o suprafață de joc în întregime artificială, cu excepția cazului în care regulile de concurență permit o combinație integrată de materiale artificiale și naturale (sistem hibrid).

Normele continuă să vorbească despre fotbalul internațional și să spună: "În cazul în care suprafețele artificiale sunt utilizate în meciurile de competiție între echipe reprezentative ale asociațiilor naționale de fotbal afiliate la FIFA sau la meciurile de competiție internațională ale cluburilor, suprafața trebuie să îndeplinească cerințele Programului de calitate FIFA sau Standardul Internațional de Meciuri, cu excepția cazului în care IFAB acordă o dispensă specială ".

Cu alte cuvinte, trebuie să fie iarbă naturală dacă nu a fost acordată permisiunea ca ea să fie altceva. Iarba naturala nu este cel mai usor lucru de intretinut, mai ales cu schimbarile dese climaterice si din ce in ce mai dificil de prognozat. vremea in continua schimbare si dificil de prognozat. Din acest motiv, stadioanele de vârf folosesc un amestec foarte special de iarbă naturala cu componente artificiale.


Gazonul artificial (sintetic) ofera conditii asemanatoare precum gazonul natural, in plus are diverse avantaje precum:

 Costuri de intretinere scazute

 ■ Rezistenta sporita

 ■ Posibilitatea de a folosi suprafata in orice anotimp

 Recuperarea investitiei intr-un termen scurt


 
 
 
CERERE  ONLINE  |  CONFIGURATOR  |  PROIECTE  |  STIRI  |  IMAGINI  |  WEB  2.0  |  SMARTSPORTS  |  VIDEO  |  CONTACT