Penis cavernos


How can we help?

curbura erecției

Penisul Penisul este organul reproductiv masculin și ultima parte a tractului urinar. El se compune din trei corpi în formă cilindrică, acoperiți de glandul final: aceasta este o latură cavernoasă cu doi corpi, și un corp central spongios, traversat de uretra. Ce este penisul?

  • Cu o erecție un ou crește
  • Anatomie[ modificare modificare sursă ] Cele două corpora cavernosa și corpus spongiosum cunoscute și sub numele de corpus cavernos uretrae în textele mai vechi și în diagrama alăturată sunt trei țesuturi erectile expandabile de-a lungul lungimii penisuluicare se umplu cu sânge în timpul erecției penisului.
  • Penis - Wikipedia

Penisul atinge dezvoltarea și creșterea completă în timpul pubertății. El este constituit din mai multe părți, cum ar fi glandul capul sau vârful penisuluicorpul cavernos două coloane de țesut, pe părțile laterale ale penisuluicorpul spongios o coloană de țesut spongios, de-a lungul penisului și uretra tubul care transportă urina de la vezică până la orificiul uretral.

La înălțimea glandului, se deschide meatul uretrei sau orificiul uretral, care permite trecerea spermei și a urinei în afara corpului.

mijloace de prelungire a erecției la bărbați

În general, glandul este parțial acoperit de un pliu, format din pielea penisului, numit prepuț. Pielea penisului este continuă cu cea a peretelui abdominal inferior.

provoacă excitare la erecție

Pielea distală a penisului este confluentă cu pielea netedă care acoperă glandul. La vârf, pielea se îndoaie, pentru a forma prepuțul, ce acoperă glandul. Ambii corpi cavernoși sunt traversați de arterele profunde ale penisului arterele cavernoase și fiecare este închis de tunica albuginee, penis cavernos structură conjunctivă foarte neelastică. Inervarea penisului este foarte complexă și provine din plexul sacral, prin nervul pudendal și prin nervii cavernoși.

erecție după 35 de ani

Corpii cavernoși sunt formați din țesut erectil, constituit la rândul său din multe spații vasculare, cu formă neregulată. Când penis cavernos este în repaus, există o cantitate redusă de flux sanguin în spațiile vasculare; în timpul erecției, însă, cantitatea de sânge care curge în corpul cavernos crește foarte mult și la fel crește și presiunea exercitată de sânge asupra tunicii albuginee. Un mecanism complex, care penis cavernos bazează pe creșterea aportului de sânge și reducerea fluxului său, determină realizarea rigidității penisului.

Alimentarea cu sânge a pielii penisului este asigurată de arterele pudendale externe superficiale stângi și drepte, care se extind din artera femurală. Aceste artere se desfac în ramuri dorso-laterale și ventro-laterale, care se extind peste linia mediană, formând un plex vascular subdermal extins.

Nervii penisului provin din nervii pudendali și cavernoși.

  1. Dictionar Medical Cavernosografie
  2. Dictionar Medical Cavernita
  3. Există o erecție dar pula este moale
  4. Dacă o femeie nu este mulțumită de dimensiunea penisului
  5. Senzația de inserție a penisului
  6. Anatomia penisului Penisul este un organ cu o structura complexa, fiind alcatuit in principal din doua formatiuni de tesut vascular cavernos de forma cilindrica.

Nervii pudendali alimentează motorul somatic și inervația senzorială a penisului. Pe de altă parte, nervii cavernoși asigură aprovizionarea nervoasă a țesutului erectil.

probleme de erecție la bărbați

Ce funcție îndeplinește penisul? Există două funcții principale, în esență, efectuate de penis: funcția sexuală și funcția urinară.

pregătirea penisului

Funcția sexuală este facilitată prin caracteristicile corpilor cavernoși, care sunt traversați de mai multe vase de sânge și care se pot umple cu sânge în timpul erecției, permițând actul sexual. Pe de altă parte, funcția urinară este susținută prin legătura dintre de uretră și orificiul uretral.

Abonamente Penisul — noțiuni de anatomie si fiziologie Penisul este un organ genital masculin extern, care are rol atât în reproducere, cât și în micțiune.